HOOLA/ TIDAL BASIN/ LONDON

Practice: BD Landscape Architecture

Client: HUB Housing

Architect: CZWG

Status: Completed 2017

Role: Project Lead through construction

Sited at the Royal Victoria Docks, the landmark ‘Hoola’ scheme for HUB Residential comprises 360 apartments. The landscape includes an innovative ‘blue roof’ design to attenuate surface and roof water above the basement car park with a mirror pool water feature and attenuation below the play area. Green retaining walls with extensive tree planting envelope the site accommodating the 7m level difference from lower street level to the residential gardens proving a cost effective and ecologically beneficial green edge to the development.

© B|D Landscape Architects / Jack Hobhouse

© B|D Landscape Architects / Jack Hobhouse

© B|D Landscape Architects

© B|D Landscape Architects

© B|D Landscape Architects / Jack Hobhouse

© B|D Landscape Architects / Jack Hobhouse

© PLAN Design Landscape Architects Ltd. 2018 Cheltenham | Hereford